Make your own free website on Tripod.com
Sekolah Menengah Chan Wa Sekolah Menengah Chan Wa

Chan Wa Online

Latest News

Enter hello

 

 

 

 

 

Pada keseluruhannya tahun 1998/1999 adalah tahun yang baik bagi sekolah kami kerana pada tahun-tahun yang berkenaan, khususnya pada sesi persekolahan 1998/1999, sekolah kami telah mencapai kemajuan yang membanggakan dalam beberapa aspek.

 

 

Aspek Fizika

 

 

Aspek Pencapaian Akademik

 

 

 

 Aspek Budaya Membaca

Kali pertama program menggalakkan murid membaca, telah menghasilkan beberapa orang pelajar yang berjaya mendapatkan hadiah dalam pertandingan membaca murid-murid sekolah menengah di peringkat daerah dan juga peringkat negeri.

 

 

Aspek Kegiatan Ko-kurikulum

Seperti biasa kegiatan ko-kurikulum merupakan aspek terkuat Sekolah Menengah Chan Wa. Sistem menggalakkan murid menyertai kegiatan ko-kurikulum, menyelaraskan aktiviti semua kelab, persatuan dan badan beruniform di Chan Wa, serta membaharui pucuk pimpinan kelab, persatuan dan badan beruniform tersebut telah mantap. Oleh kerana kami mempunyai lebih kurang 37 buah kelab, persatuan dan badan beruniform, pencapaian tiap-tiap badan yang berkenaan tidak akan disenaraikan di sini. Cukuplah dikatakan pencapaian mereka di peringkat daerah, negeri dan kebangsaan telah mengharumi nama Sek. Men. Chan Wa dan memupuk semangat kekitaan yang kuat di kalangan pelajar. Memadailah jika dirakamkan di sini bahawa semua kelab, persatuan dan badan beruniform memainkan peranan untuk membentuk sahsiah ahlinya dan menjadikan mereka lebih bertanggungjawab, berdisplin, berdikari, yakin serta sanggup bekerjasana antara satu sama lain. Juga bagi murid yang berpotensi, badan berkenaan merupakan satu mekanisme untuk memperkembangkan sifat kepimpinan, kemahiran berinteraksi serta bakat yang ada pada mereka, di samping memupuk nilai murni seperti berkhidmat untuk masyarakat, hormat menghormati, faham memahami, tolong menolong dan sebagainya.

 

 

Aspek Membersihkan dan Mengindahkan Kawasan Dan Bangunan Sekolah

Seperti biasa kempen kebersihan oleh Kelab Pencinta Alam / Interact / Persatuan Seni telah menghasilkan satu kawasan sekolah dan bilik-bilik darjah yang lebih indah dan bersih. Walaupun demikian didapati nilai kebersihan yang hendak dipupuk tidak berkekalan dan akan meresap apabila kempen telah tamat. Maka lebih banyak usaha diperlukan termasuk mewujudkan satu sistem kawalan yang berkesan supaya kawasan sekolah, khususnya, kantin sekolah sentiasa dalam keadaan yang bersih.

Online Courses

Our Physics Online Page will feature lesson notes and some interesting titbits to download for all our visitors. It is currently still under development.Look under Curriculum.

The Year of 1996

Who did it?

The first attempt at writing a Web Site for Chan Wa was made by Law Wei Kee, a student in the academic year 1996-1998.

 

Principal's Desk Introduction Directors PTA Staff
History Profile Facilities School Plan News
Performance Academic Co-Curriculum Activities Links
Miscellaneous       Home Page

Sekolah Menengah Chan Wa, Seremban.

Mailto : chanwa@tm.net.my

Created By SMJK Chan Wa

Computer Club Students & Internet Team

Supervised By: Mr Yip Chi Kiong

Officially Launched on April 1999